keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Viikko 2

Heips!

Tämän blogin julkaisussa sitten kestikin, täällä on ollut aivan todella kuuma, ja hellettä vaan tuntuu riittävän. Työoäivän jälkeen omassa mökissänikin on aikamoisen lämmin, eivätkä saunatunnelmat oikein ole innostaneet kirjoittamiseen.

Viime viikko meni (todella) nopeasti, maanantaina perehdyin paikalliseen luontotietouteen ja historiaan, ja lukemistahan riittää! Viro on käynyt läpi monenmoisia muutoksia vielä viimeisen 100 vuoden aikana. Outoa ajatella, että Neuvostoaikana kaikki rannikot olivat suljettuja, jopa Altjalla, täällä jossa asun, kiersi piikkilanka-aita pitkin rantaa, eikä sinne ollut paikallistenkaan meneminen. Kalastamiseen merelllä piti pyytää lupa, eivätkä kaikki tosiaankaan niitä saaneet.

Tiistai meni Lahemaan "rangerin" mukana, pääsin näkemään monta paikkaa, jossa en vielä ole käynyt. Heidän tehtäviinsä kuuluu puiston alueiden siistinäpito, varsinkin turisteiden suosioissa olevat paikat, sekä leirintäalueet yms. Päivä meni rattoisasti, pääsin käymään Viru Raba-nimisellä kauniilla suurella suolla, jonne on jokunen vuosi sitten rakennettu uusi näköalatorni. Sinne pääsee jopa pyörätuolilaisetkin!

Keskiviikkona olin Ouandun luontokeskuksella kääntämässä heidän materiaalejaan suomeksi ja englanniksi.

Torstaina palasin Sagadin kartanolle, jossa perhepäivän teemana oli tällä kertaa hyönteiset. Vieraita oli paljon, ja sain työntekijöiden joukosta hyvia uusia kontakteja tulevaisuuden varalle.

Perjantaina kävimme Oandun luontokeskuksen työntekijän, Tiinan kanssa kiertämässä Vanhan Metsän-luontopolun, johon minua on pyydetty tekemään esite suunnattuna varsinkin suomalaisille. polku on melkein 5km pitkä, ja menee ylösalas muinaisten merien rantaviivoja. Alueella on myös paljon lähteitä, ja kasvillisuus on todella hienoa ja rehevää. Onpa siellä vanhojen metsien kääpiäkin! Ensi viikolla laitan tuumasta toimeen ja aloitan tekemään kierrokselle opasta.

Viikonloppuna pyöräni sai kunnolla käyttöä, lauantaina päätin käydä katselemassa maisemia ja samalla kaupassa, ja heitin 42km pyörälenkin. Sunnuntaina selvisin 10 kilometrin pikku pyöräilylenkillä :) Nyt jalat kiittää, mutta olipahan hienoja maisemia(joista ei tietenkään ole kuvia kun ostokset painoivat sen jonkun 20kg selässä niin ei siinä kameraa enää jaksaa kantaa mukana...) :)

Lähteikköä

Puut vievät metsään..

Sanikkaita

Entisajan pihkakeruun jälkiä
Neitoperhonen

Altja-auringonlasku

1 kommentti: